Taannoin tuttavani yritti kysellä mitä minulle kuuluu. Näin sen johdattelevana kysymyksenä ja hädissäni vastailin ympäripyöreitä. Nyt kun olen saanut miettiä vastaustani riittävän kauan. Jos sitä ei omin sanoin osaa kertoa, kerro se musiikin avulla. Tämän nerokkaan aasinsillan kautta pääsemme erääseen hollantilaiseen tyttöseen eli Anoukin Live at Gelredome keikkaan. Jos välttämättä haluaa tietää miltä minusta yleensä tuntuu, voi katsoa koko livetallenteen. Tätä musiikin riemua kestää yhtä sekuntia vaille kaksi tuntia. Lupaan ja takaan ettei tässä aika mene hukkaan. Sitkeästi silmäilyä ja kuuntelua alusta loppuun, eikä hyppyjä kappaleiden yli. Näin musiikintekijänä ja kuuntelijana en lakkaa hämmästelemään nimenomaan tämän keikan silkkaa mahtavuutta. Paras live-esiintyminen minkä olen koskaan nähnyt ja olen katsonut tämän tähän mennessä varmaan 30 kertaa kokonaan läpi. Vuosien varrella tuulimyllyjen, puukenkien ja tulppaanien maasta ponnistavalla tytöllä on ääni kypsynyt huomattavasti verrattuna alkuaikoihin. Sanattomaksi vetäisi myös The Corrs vuonna 2000 Tukholmassa. Ehkä hienoin kuulemani tapa lopettaa Anouk-vuodatukseni on sanoa "Ai se akka, joka lauloi ettei oo kenenkään muija". Poistuin paikalta.  

anouk1-normal.jpg

We're breaking things we can't repair
and none of us will take the blame
No, nothing can be done this time
All the memories that we made
I threw them all away
There's no need to talk it over

anouk2-normal.jpg

When I kiss your face again, all these mixed emotions
Of pleasure and pain
I want you to forgive me, when the pain has faded
We'll be laughing again

Jos tästä intoilusta ei vielä arvannut, niin musiikki on tavalla tai toisella intohimoni. En pystyisi elämään päivääkään ilman nuottien tuomaa iloa. Ehkä muutama päivä joskus tekee hyvää olla hiljaisuudessakin, kerran kaksi vuodessa. En juuri puhu musiikista muiden kuin muusikonretkujen kanssa, ellen sitten innostu pienessä viinipöhnässä selittelemään muillekin. Etten aivan karkaa aiheesta. Jos valitsisin naisen pelkän ulkonäön vuoksi. Enpä juuri pysty miettimään kuinka tästä voi enää paremmaksi tulla. Ei mitään vähempää, eikä yhtään mitään enempää. 10/10. Olen niiiin ontto ja pinnallinen. Olen vain pieni fanipoika. Hollanti on kielenä aivan sekopäinen! Ik hou van jou! Hymiö.

anouk3-normal.jpg

My hands are longing to touch you
But I can barely breathe
Starry eyes that make me melt
Right in front of me

Summa summarum, tämä on hyvän mielen keikkataltiointi vaikka paikoitellen tahtookin silmänurkka kostua. Muistoja, oi näitä muistoja. Jos haluaa tutustua enemmän tähän lahjakkaaseen laulupalleroon, suosittelen levyjä To Get Her Together (2011) ja Sad Singalong Songs (2013). Toinen upea keikkataltiointi on Anouk is Alive. Kaikki nämä mainitut ja muut löytyvät Spotifystä.

anouk4-normal.jpg

And I feel
People just dont know you
Like I do
When you're making it
so hard to see
When there's something wrong
on and on and on
you'll see
Now everybody is here
to break your heart
So there is a price to pay
To be someone you're not

anouk5-normal.jpg

And I cannot hide, even if I try
You mean everything to me
Any fool can see, what you've done to me
You mean everyhing to me
And when you're not her, I just cry
And when you're not here, I could die

Kun tässä katselin samalla tätä kyseistä keikkaa. On jännää huomata, että laulajalla on samanlaisia ilmeitä ja maneereita kuin kaverillani tai puhutaan kai enemmän "siitä, josta ei juuri koskaan puhuta". Hassua. Sanonta "Meistä on moneksi" on harhaanjohtava, ei meistä niin moneksi ole. Jossain dokumentissa esitettiin teoria, että erilaisia ulkonäköyhdistelmiä voi olla ainoastaan viisi miljardia erilaista, joten kaikilla meillä on siis viisi "kaksoisolentoa", tavallaan. Saatan toki muistaa väärinkin. Enkä jaksa alkaa etsimään tätä tietoa juuri nyt.  

anouk6-normal.jpg

Dont stop the music it feels good,
It keeps my mind of me missing you,
Keep the rain away,
There is nothing for me here,
Without you by my side.

anouk7-normal.jpg

I close my eyes
And imagine you're here
Did it all seem so hopeless
Given the chance
I would ask
Forgive me
I didn't do a thing to make you stay
I didn't say a word to make you stay
If I would have known
Could I have tried to make it easier
But I didn't do a thing
Or say a word
One word

Sainpa sullottua tähän paljon kuvia ja lainauksia. Välttäen näin oikean asian kirjoittamisen. Kävin eilen muutamalla lonkerolla pubissa ja näin siinä käy, sukellan riman alitse ja lyön vielä pääni siihen.

Minun piti menettää kaikki, jotta saisin tilaa rakkaudelle. Jouduin myös sinusta luopumaan. Tekemättömäksi ei tekemätöntä saa. - Rakkaudella, Oublie

EEK