Todella helpot kauraneliöt. Minun tapauksessa tästä tuli yksi jättimäinen suorakulmio. Ennen tämä oiva ohje löytyi Elowena-kaurahiutaleiden paketista, mutta ei enää. Elowena taitaa olla pihtari.

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
½ pakettia hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl öljyä
6 dl vehnäjauhoja 
(voiteluun: kananmuna - jos haluaa hifistellä)

kauranelkut2-normal.jpg

- Sekoita kaurahiutaleet ja hiiva/kuivahiiva, lisää lämmin vesi.
- Lisää suola, sokeri, jauhot ja öljy.
- Sekoita. Taikinan kuuluu olla löysää. 
- Kaada seos 30x35 cm astiaan ja anna kohota ainakin 30 minuuttia. Astiaa on hyvä hiukan voidella öljyllä tai voilla, jolloin se irtoaa ilman väkivaltaa. Tämän voi tehdä uunipellilläkin mutta silloin tulee hyvin littanoita neliöitä, joita on vaikea leikata halki. Jos sellaista siis harrastaa. Halki leikkaamista. Ohuet neliöt menee masuun ihan sellaisinaan, kaakaon kera.   
- Halutessasi voit voidella kananmunalla. Yleensä teen ilman munaa, koska siitä tulee hyvää silloinkin, vettä jos ripsottelee pinnalle niin saa kivan ruskean pinnan. Aina ei ole munasia jemmassa. Pinnalle voi ripotella kaurahiutaleita ja seesaminsiemeniä. 

- Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia, jos teet pienempään (korkeampaan) astiaan, paistoaika pitenee. Lopuksi anna tuotoksen hiukan vetäytyä ja ota se pois vuoasta. Pohja pääsee myös näin ollen hiukan hengittämään.