Tänään heräilin kaapissa olevaan, ei natsiin vaan klo. 05:47 suihkussa käyvään naapuriin. Eikö olisi parempaa ja tehokkaampaa käydä edellisenä iltana lotraamassa kuin herätellä minut aikaisin aamuyöllä. Varsinkin kun vettä lasketaan aivan liian pienellä vedenpaineella, on kuin joku eturauhasvaivainen kusisi puoli tuntia lattialle ja seinille. Hyvin traumaattista. Mutta eihän meille järjestetä mitään ilmaista mielenterveyden ylläpitämiskurssia. Kuinka minä voisin tämän kokemuksen jälkeen herätä iloisena tekemään töitä. Unelmoida ihanasta tyttöystävästä, söpöstä jälkikasvusta, löytää toivoa ja halua loppuelämän oravanpyörässä juoksemiseen.
Ihanan lämpimän peiton alle on turha kömpiä takaisin. Klo. 06:52 on jo viisipäinen perhe kolmen räkyttävän koiransa kanssa huutamassa ylikalliin Valintatalon ovenkahvassa riippuen. Miksi edes katsoa kauhuelokuvia, kun voin elää Painajainen kerrostalossa ja Naapurini ovat riivaajia -kokemuksessa joka päivä, ilta ja yö.

Metsään en yksin muuta. Tulisin varmaan hulluksi tai ainakin hullumaksi. Ostaisin hupparin, tummat aurinkolasit ja minut tunnettaisiin kohta nimellä "Munabomber". 

Puhumattakaan yläkerran perheen hullusta jälkikasvusta. Lapset ovat varmaan kasvatettu luolassa susien kanssa, jonka jälkeen ne on tuotu kotiin ja pumppattu piristävillä lääkkeillä. Saadaan hyperaktiivinen eläin juoksemaan huoneistoa ympäri 10 - 12 tuntia päivässä. Koska äiti toimii opettajana koulussa, lapsien ei tarvitse kuin hyppiä pitkin seiniä ja kattoja koko päivän ja illan. Luultavasti ulkoilu on heiltä kielletty.