Koska on perjantai ja pikkupakkanen. Haluan jakaa maukkaan Focaccian reseptin. Ensimmäisen kerran kun tätä tein, olin suorastaan järkyttynyt kuinka hyvää voi omilla pienillä kätösillään tehdä. Pidä housuistasi kiinni, tässä se tulee:

50 g hiivaa (1pss 11g kuivahiivaa vastaa noin 30g tuorehiivaa)
2 tl suolaa
3,5 dl vettä (kädenlämpöistä)
7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl oliiviöljyä
oliiveja / kirsikkatomaatteja

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta hiiva joukkoon. Lisää oliiviöljy ja kädenlämpöinen vesi, taikinan sekaan voi halutessaan laittaa hiukan oreganoa.

Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Peitä taikina muovikelmulla, pistele kelmuun reikiä ja anna kohota n. 20 min.

Muotoile kohonnut taikina reilusti öljyttyyn vuokaan litteäksi levyksi. Peitä vuoka muovikelmulla, pistele kelmuun reikiä ja anna vielä kohota n. 15 min. Halkaise kirsikkatomaatit. Laita kohonneen taikinan päälle oliiviöljyä ja painele taikinaan kuoppia sormilla. Painele kirsikkatomaatit taikinaan. Ripottele päälle karkeaa suolaa.

Paista uunissa 190 asteessa n. 25 min. Voitele leipä kuumana oliiviöljyllä, sekaan voi haluttaessa puristaa valkosipulin kynnen. Oliiviöljy tuo leipään rapeutta. Älä jätä liian pitkäksi aikaa vuokaan, jottei pohja vety. Anna leivän vetäytyä hetki ennen leikkaamista. 
Focaccian päällä voit tomaatin asemasta käyttää esim. rosmariinia, oliiviviipaleita, valkosipulia tai pelkkää rakkautta.