Kastike on helppo tehdä ja sitä saa haluamansa määrän. Ei tarvitse ostaa mitään jättipulloa kaupan kalliita kastikkeita. Joka väijyy jääkaapissa tuomiopäivään asti. Tällä saa seuralaisen leuan ja housut tippumaan maahan, kunhan sen ajoittaa oikein. Kyse ei ole nimenomaan tästä reseptistä, vaan siitä että osaa ja jaksaa tehdä asioita. Olen tehnyt pikakastikkeen pelkästään öljystä, etikasta, sokerista ja sinapista, lusikalla sotkemalla. Tyhjää parempi ratkaisu sekin. Ei sen aina tarvitse olla mitään hifistelyä. Suosittelen kokeilemalla löytämään oman mieleisensä soosin. Kyse ei ole neurokirurgiasta. 

- 1 dl öljyä
- 1/4 dl valkoviinietikkaa
- 1 rlk vahvaa sinappia (tavallinen sinappi käy myös)
- 3 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 - 1/2 dl appelsiinimehua (tai ananasmehua)

Sekoita ensin keskenään etikka, sinappi, sokeri ja suola.
Lisää tähän seokseen voimakkaasti vatkaten öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Tuloksena on paksu majoneesimainen seos. Lisää makusi mukaan yrttejä; rakuuna, oregano, persilja. Valkosipuli käy myös. 
Lisää vähitellen appelsiinimehua (tai ananasmehua) niin paljon, etta kastike on mieleisesi.